Projektbeskrivelse

TERRASSEHUSET GRØNNEGADE 71, AARHUS C

PRÆMIERET NYBYGGERI – 2016: 

KOMITÉEN: Et kvalitetspræget bygningsværk med arkitektonisk kvalitet ud over det sædvanlige.

UDFORDRINGEN:

Rådmand Kristian Würtz noterer sig, at bygningen ligger på et kompliceret sted, da man har en af byens mest trafikerede by-gader og nogle trange gaderum. Bygningen ligger på et sted i byen, hvor det er svært, at lave gode opholdsrum lige ved boligen, fordi Nørre Allé siden er meget støjplaget.

BEGRUNDELSE:

Byggeriet præmieres for sit arkitektoniske indslag i debatten om byrummets udformning, funktion og møblering – og for sit eksempel på, hvordan det er muligt at skabe gode uderum i byens trafikerede og tætte byrum.

BYGNINGENS UDTRYK I GADEBILLEDET 

BYGNINGEN – FRA BEBOERNES SYNSVINKEL

KOMITEÉNS BESKRIVELSE AF BYGGERIET

Høgh & Rousings byggeri på hjørnet af Grønnegade og Nørre Allé er kåret som et af Aarhus’ bedste og smukkeste nybyggerier i 2016.

Stadsarkitekt Stephen Willacy kalder bygningen et meget interessant projekt i forhold til snakken om opholdsarealer, bygningens højde og hvordan man tilpasser sig i forhold til det lokale miljø. Han siger desuden, at måden hvorpå stenfarve og fugefarve og den måde fugen er placeret i murværket er enormt flot, og at de forskellige farver og forskellige teksturer i facadeopbygningen giver bygningen en meget høj kvalitet i forhold til finish.

Man kan se, at altanerne på bagsiden er meget tynde og elegante, og der er noget flot ved at de er hvidmalet på undersiden, fordi det betyder at lyset bliver reflekteret ind i selve boligen. Da altanerne er sydvendte, retter de sig mod solen, hvilket gør lyset spejler sig i det på en flot måde. Høgh & Rousing har som bygherre arbejdet med, at lave et fællesareal med mobile haver på taget, som er blevet meget populære hos husets beboere, og så giver tagterrassen et helt fantastisk view over hele byen.

Rådmand Kristian Würtz fortæller, at han mener det er lykkedes at lave et rigtig vellykket hjørnehus, som både præsenterer sig ud mod hjørnet og som samtidig har lavet nogle gode boliger. Bygningen ligger på et sted i byen hvor det ellers vil være svært at lave gode opholdsrum lige ved boligen syntes jeg fungerer rigtig fint, fordi der er klart at Nørre Allé siden er meget støjplaget, så hvordan finder man noget som fungerer.

Jeg syntes at det er lykkedes at lave nogle gode boliger for beboerne og et hus som det er behageligt for os andre at have i gadebilledet, hvilket er opgaven på det sted, så det er meget tilfredsstillende.

FAKTA OM PROJEKTET

BYGHERRE: Høgh & Rousing

ARKITEKT: Seier og Sølvsten

BYGGETID: 11 måneder

PROJEKTSUM: 29.000.000 kr.

Skriv et svar