Vi bygger og totalrenoverer ejendomme til udlejning eller salg, primært i Aarhus.
Beliggenhed, beliggenhed, beliggenhed, og godt håndværk – det er Høgh & Rousing.
Derfor investerer vi altid i ejendomme der ligger på attraktive adresser.

På denne projektside kan du se et uddrag af vores nuværende
ejendomsportfolie og vores kommende ejendomsprojekter.

 

GRØNNEGADE 71 – 8000 AARHUS C

Nybyggeri af boligejendom

 

EJENDOMMEN BLEV PRÆMIERET SOM ÅRETS NYBYGGERI I AARHUS ÅR 2016

Komitéen kaldte ejendommen et kvalitetspræget bygningsværk med arkitektonisk kvalitet ud over det sædvanlige.

EN UDFORDRENDE PLACERING
Rådmand Kristian Würtz noterede sig, at bygningen ligger på et kompliceret sted, da man har en af byens mest trafikerede by-gader og nogle trange gaderum. Bygningen ligger på et sted i byen, hvor det er svært, at lave gode opholdsrum lige ved boligen, fordi Nørre Allé siden er meget støjplaget.

KOMITÉENS BEGRUNDELSE
Byggeriet blev præmieret for sit arkitektoniske indslag i debatten om byrummets udformning, funktion og møblering – og for sit eksempel på, hvordan det er muligt at skabe gode uderum i byens trafikerede og tætte byrum.

KOMITEÉNS BESKRIVELSE AF BYGGERIET
Høgh & Rousings byggeri på hjørnet af Grønnegade og Nørre Allé er kåret som et af Aarhus’ bedste og smukkeste nybyggerier i 2016.

Stadsarkitekt Stephen Willacy kalder bygningen et meget interessant projekt i forhold til snakken om opholdsarealer, bygningens højde og hvordan man tilpasser sig i forhold til det lokale miljø. Han siger desuden, at måden hvorpå stenfarve og fugefarve og den måde fugen er placeret i murværket er enormt flot, og at de forskellige farver og forskellige teksturer i facadeopbygningen giver bygningen en meget høj kvalitet i forhold til finish.

Man kan se, at altanerne på bagsiden er meget tynde og elegante, og der er noget flot ved at de er hvidmalet på undersiden, fordi det betyder at lyset bliver reflekteret ind i selve boligen. Da altanerne er sydvendte, retter de sig mod solen, hvilket gør lyset spejler sig i det på en flot måde. Høgh & Rousing har som bygherre arbejdet med, at lave et fællesareal med mobile haver på taget, som er blevet meget populære hos husets beboere, og så giver tagterrassen et helt fantastisk view over hele byen.

Rådmand Kristian Würtz fortæller, at han mener det er lykkedes at lave et rigtig vellykket hjørnehus, som både præsenterer sig ud mod hjørnet og som samtidig har lavet nogle gode boliger. Bygningen ligger på et sted i byen hvor det ellers vil være svært at lave gode opholdsrum lige ved boligen syntes jeg fungerer rigtig fint, fordi der er klart at Nørre Allé siden er meget støjplaget, så hvordan finder man noget som fungerer.

Jeg syntes at det er lykkedes at lave nogle gode boliger for beboerne og et hus som det er behageligt for os andre at have i gadebilledet, hvilket er opgaven på det sted, så det er meget tilfredsstillende.

 

VALDEMARSGADE 60-64 – 8000 AARHUS C

Nybyggeri af boligejendom

 

EJENDOMMEN BLEV NOMINERET SOM ÅRETS NYBYGGERI I AARHUS ÅR 2017

PROJEKTBESKRIVELSE
Grunden der i dag udgør Valdemarsgade 60-64 husede tidligere en gammel og utidssvarende erhvervsbygning. Høgh & Rousing erhvervede sig grunden i 2013 og begyndte straks at tegne planerne til en større boligejendom. De færdige planer blev til 2 bygninger der skulle huse i alt 41 lejligheder.

DET FÆRDIGE PROJEKT
Vi skabte 41 lejligheder der består af både 2-værelses og 3-værelses. Lejlighederne er er opbygget af egetræsgulve, lækre HTH køkkener og badeværelser og nogle dejlige værelser. De 2-værelses lejligheder er velindrettede kompakte lejligheder der passer godt til par eller enlige. De 3-værelses lejligheder har 2 store værelser og er designet til at være særdeles delevenlige. Alle lejlighederne har egne altaner.
Vi har bygget en stor cykelkælder og god plads til at alle lejlighederne har eget tremmerum. Ejendommen blev nomineret til prisen som årets nybyggeri i Aarhus i 2017. Det gør den til en af årets 8 bedste nybyggerier i en by med vokseværk. Det er vi ret stolte af.

KOMITEÉNS BESKRIVELSE AF BYGGERIET
Bebyggelsesplanens struktur i Valdemarsgade læner sig op ad naboen i Sonnesgade 11. Rummet mellem de to bebyggelser er blevet et positivt byrum både på grund af selve boligerne, men også ved at forbinde Sonnesgade med et flot trappeanlæg, som er en fin landskabsbearbejdning.

Det er en flot gestus over for offentligheden. Bebyggelsen virker venlig, da lys- og luftforholdene er styrket i forhold til tidligere bebyggelser. Bebyggelsen bringer nye kvaliteter til kvarteret, men også sit eget særlige arkitektoniske sprog. Fin materiel kvalitet ved anvendelse af tegl og spillet i facaderne gennem de proportionerede vinduesformater og detaljeringsgraden af teglsten med forskellige mønstre ved vinduerne.

Her er der tale om en flot nedbrydning af skala. Boligbygningerne har deres ankomstside, hovedsageligt af tegl, som vender ind mod gårdrummet. Den anden facade har karnapper, vendt mod vest og vinklet mod syd, så man orienteres mod solen. Her er altanen flot integreret med karnappen, så man får udsigten mod syd, uden at man kigger ind mod naboen. Det er godt tænkt. Landskabsrummet mellem bygningerne er begrønnet med integrerede træer.